goed om te weten

Veelgestelde Vragen

Wat gebeurt er nadat ik een tour heb geboekt en betaald?

We sturen binnen een dag een boekingsbevestiging naar je opgegeven e-mailadres. Neem dit op de dag van de tour mee naar het vertrekpunt (geprint of gewoon op je telefoon) en je bent klaar voor vertrek!

Waar moet ik zijn op de dag van de tour en hoe laat?

Ons personenbusje / onze minibus haalt je op bij: De Ruyterkade, Amsterdam, tegenover nr. 5 (waar de Kamer van Koophandel is gevestigd). Zorg er ajb voor dat je er 10 minuten voor vertrek bent, zodat de check-in soepel gaat en we op tijd kunnen vertrekken. De tour vertrekt op de tijd die is aangegeven op je boekingsbevestiging. De tour eindigt ook weer op genoemd adres.

Is Amsterdam het enige vertrekpunt van de tours?

Ja, op dit moment wel. Maar omdat de tours meestal niet voor 9.00 uur vertrekken, heb je wellicht tijd om per OV naar het vertrekpunt te reizen, dat vlakbij Amsterdam CS ligt.

Waarom kan ik in de boekingskalender niet de door mij gewenste datum kiezen voor de door mij gewenste tour?
Op dit moment voeren we elke tour niet iedere dag uit. Soms is de tour ook volgeboekt. Misschien hebben we een andere geweldige dagrip beschikbaar op de door jouw gewenste dag!
Zijn de dagreizen geschikt voor kinderen?
Ja, we zijn een familievriendelijke touroperator en alle kinderen boven de drie jaar oud zijn welkom. Onze bestemmingen zijn geschikt om met kinderen te bezoeken. De enige uitzondering hierop is de mummiekelder in Wieuwerd (onderdeel van de “Verborgen parels” tour). Hier zijn gemummificeerde lijken te bezichtigen en dat is niet voor (alle) kinderen geschikt. Natuurlijk kunnen ze wel gewoon mee met de tour en dit onderdeel overslaan.
Mogen huisdieren mee met de tour?
Nee, het is niet toegestaan om honden of andere huisdieren mee te nemen. Hulphonden zijn natuurlijk wel uitgezonderd van deze regel.
Zijn de tourbussen geschikt voor rolstoelen?
Helaas niet. We werken met 9-persoons busjes of met 21-persoons minibussen, waar geen rolstoel in mee kan. Maar als de rolstoel opklapbaar is, en je in staat bent om zonder dit hulpmiddel plaats te nemen in het voertuig, is er geen probleem! Onze chauffeurs / gidsen kunnen je hier natuurlijk bij helpen.
Kan ik de tour annuleren of omboeken?
Ja, als je de tour tot 48 uur voor vertrek annuleert, of een andere tour / datum wilt kiezen, krijg je gewoon het hele betaalde bedrag terug. Stuur ons in dat geval gewoon een mailtje.
Kan “Best of The Netherlands tours” een dagreis annuleren?
Ja, in geval het minimum aantal deelnemers (3) niet wordt gehaald, wordt de tour geannuleerd. Als dit gebeurt krijg je uiterlijk 48 uur voor de geplande vertrekdatum (per e-mail) bericht. Natuurlijk krijg je dan het hele betaalde bedrag weer terug. Een tour kan ook worden geannuleerd in geval van extreem weer of andere calamiteiten (aangekondigde wegblokkades door demonstranten etc.). Je wordt hier zo snel mogelijk (per e-mail) van op de hoogte gesteld en natuurlijk krijg je het hele door jouw voor de tour betaalde geldbedrag terug.
Organiseren jullie ook op maat gemaakte tours voor groepen?

Ja! Stuur een e-mail op info@netherlands-tours.nl om te vragen naar de mogelijkheden. Vermeld daarbij a.j.b. gewenste datum, tijd, vertrekpunt, gewenste bestemmingen (of je interesses) en aantal deelnemers (in geval van kinderen, ook de leeftijden).

Kan ik bagage meenemen tijdens de tour?
Een tas met eten, kleding, camera e.d. is geen probleem. Maar onze voertuigen zijn niet geschikt voor grote koffers / grote rugzakken e.d. Als je op de dag van de tour met grote bagage zit, adviseren we je om daarvoor een kluis te huren op Amsterdam Centraal Station. Dat is makkelijk, want vlakbij ons vertrekpunt!
Heeft de tourbus een toilet?
Nee, de door ons gebruikte voertuigen zijn daar te klein voor. Maar tijdens de tour is (bij de door ons bezochte bestemmingen) voldoende gelegenheid om van toiletten gebruik te maken.
In welke taal is de tour?
Onze gidsen spreken Nederlands en Engels
Kan ik de diverse bestemmingen van de tour op eigen houtje verkennen?
Ja. Onze gidsen kunnen al je vragen beantwoorden en geven informatie over alle bestemmingen. Maar we geloven in maximale vrijheid wanneer je alle mooie plaatsen bezoekt. Op lokaties als Kinderdijk en Giethoorn is namelijk van alles te doen, variërend van een rondvaart nemen tot een fiets huren. Je kunt er ook gewoon een wandeling maken of met een kop koffie van het uitzicht genieten. Bij ons bepaal je zelf hoe je de tijd invult. In plaatsen met minder activiteiten, zoals Delft of Hattem, kunnen onze gidsen je tijdens een wandeling de mooiste plekjes laten zien (en helpen met foto’s maken). Maar ook hier heb je de optie / vrijheid om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Op deze manier zijn onze tours voor iedereen leuk en geschikt!
Wat zit er in het gratis snack-pack?
Normaalgesproken een flesje water, een chocolade croissantje, een fruitreep, biscuits en een heerlijke stroopwafel! Nog steeds trek? Tijdens de tour kom je veel plaatsen tegen waar je eten en drinken kunt kopen. Je kunt het natuurlijk ook zelf meenemen.
Hoe verschilt “Best of The Netherlands tours” van andere tour-operators?
Wij bieden een unieke mix van belangrijke Nederlandse trekpleisters en minder bekende bestemmingen, die ook fantastisch zijn. In 1 dag zie je 3 tot 5 zeer diverse lokaties en kom je ook buiten de gebaande wegen. Bovendien zie je bij ons veel van het land en niet alleen de omgeving van Amsterdam. Wij bieden kortom een kennismaking met het allerbeste wat Nederland te bieden heeft! Tenslotte willen we een eerlijk no- nonsense bedrijf zijn: geen valkuilen in de vorm van verplichte bezoeken aan souvenirwinkels e.d. Daarom krijg je bij ons het meeste waar voor je geld.

© 2020 Best of the Netherlands tours. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Webdesign Studio Vici